+36 30 944 7779
Jókaj tér 6, 1061 Budapest »
5300 Ft

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium PEZSGO Optimum brut 2011 GARAMVARI

JELLEMZŐK

Az OPTIMUM BRUT az egyik legfiatalabb gyermeke a Garamvári pezsgőcsaládnak. Az első évjárat 2011-es, mely oltalom alatt álló, eredetmegjelöléssel rendelkező szőlők szüreteléséből származik. Az alapbor az Istvándi- és Magyal-dűlőkből, saját ültetvényeinkről származó Chardonnay-Pinot Noir-Pinot Blanc házasítása.
A csak színmustból készült alapanyagot fajtánként külön erjesztjük alacsony hőmérsékleten, majd stabilizálás és készre kezelés után az évjárat adottságainak figyelembe vételével házasítjuk.
A gondosan előkészített, palackba töltött nyers pezsgőt a tradicionális érlelési technológia elvárásai szerint minimum 24-36 hónapig érleljük, mielőtt a degorzsálásra (seprőtelenítés) és expedíciós likőrbor hozzáadására sor kerülne.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Gyümölcsös ízkavalkád. Dús gyöngyözés, finom savak, friss citrusok, fehér őszibarack, licsi, ananász, köszön ránk a kóstolás során. A gyümölcsök mellett az autolízis krémes hatása, a friss sütemények illata teszi élménnyé a találkozást ezzel a pezsgővel.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Kellemes baráti beszélgetésekhez, fehér és vörös húsú szárnyasokhoz, tenger gyümölcseihez ajánljuk, de minden ételhez kellemesen fogyasztható. A fogyasztási hőmérséklet 6-8 ºC-on a legjobb.

  • Balatonboglár
  • Garamvári Szőlőbirtok Vinárium
  • 0
  • PEZSG
  • száraz
  • 0,75 l

SÉLÉLCTION MONDIALE DU VIN – SMV QUÉBEC CITY 2017 - aranyérem

CSWWC 2017 – CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORLD – PEZSGŐ VILÁGBAJNOKSÁG, ANGLIA 2017 - ezüstérem